اندیشکدۀ سیاست و روابط بین الملل

دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد

اندیشکدۀ سیاست و روابط بین الملل

دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد

سکولاریسم

سکولاریسم به صورت عمومی به مفهوم ممانعت از دخالت دین در امور عمومی جامعه‌ است. این تفکر به صورت کلی ریشه در عصر روشنگری در اروپا دارد. ارزش‌هایی مانند جدایی دین از سیاست ( جدایی کلیسا و حکومت) در آمریکا، و لائیسیته در فرانسه بر سکولاریسم بنا شده‌است.

سکولاریسم اگرچه در ایران بیش‌تر بار سیاسی دارد و به جای دشنام سیاسی به کار می‌رود اما در پایه، معنایی معرفت‌شناسانه دارد. از این رو، در نوشته‌های سخته‌تر از آن به عرف‌گرایی ترجمه و تعبیر می‌شد که اکنون واژه ی گیتی‌گرایی به جای اش نشسته که برابرنهاده ی درخوری است اگر به پارسی سره علاقه‌مند باشیم و معنای درست گیتی را-به ویژه آن گاه که رویاروی مینو می‌نشیند- بدانیم.

ادامه مطلب ...

محافظه‌کاری چیست؟

محافظه‌کاری یک واژهٔ کلی برای جهان بینی‌های سیاسی ،اجتماعی ومذهبی است که هدف اصلی آن نگهداری جامعه وارزشهای موجوداست.

برابر مفهوم محافظه‌کاری در زبان‌های اروپایی conservatism است که از واژهٔ لاتین conservare گرفته شده و معنای آن حفظ و نگهداری است.

این مسلک به صورت عمده ای در تضاد با مسلک های رادیکال تعریف می گردد.

محافظه کاری مذهبی از نگاه دوره‌ها واشکال مذهب متفاوت اند .مثلاً فرامونتاریزم شکلی از محافظه کاری کلیسای کاتولیک در سدهٔ ۱۹ است.

ادامه مطلب ...

پاکستان بن لادن را دستگیر ولی آمریکا وی را آزاد کرد

رئیس جمهوری پاکستان در مصاحبه‌ای با یک شبکه آمریکایی اعلام کرد که پاکستان رهبر القاعده را چند روز پس از 11 سپتامبر دستگیر کرد و به آمریکایی‌ها تحویل داد اما آنها بعدا اعلام کردند که بن‌لادن در افغانستان گم شده است.


در ادامه مقاله: پاکستان بن لادن را دستگیر ولی آمریکا وی را آزاد کرد

آژانس جاسوسی پاکستان مانند زنی است با چندین عاشق

اسلام آباد – آژانس جاسوسی پاکستان معمولا به عنوان یک عامل هرزه که عاملان آن آجندای خود شان را دنبال می کنند، تصور می شود. در واقع، "آی اس آی"  همان طور که معروف است، بخشی از ارتش پاکستان است که توسط یک جنرال ارشد ارتش و زنجیره ی فرماندهی نظامی رهبری می گردد.

 جنرال شجاعت علی خان، یک جنرال بازنشسته ی ارتش، که پیش از این رهبری شاخه داخلی "آی اس ای" را در دست داشت، می گوید: " این یک سازمان بسیار منظم است اما با آزادی عمل خیلی زیاد. وقتی یک هدایت دریافت می کند، آن ها اتاق مشخص برای مانور دادن دادن دارند تا منافع دولت را در نظر گیرند". شاخه داخلی "آی اس آی" عملکرد "سی آی ای" و "اف بی آی" و دیگر آژانس ها را دارد.

هرچند که "آی اس آی" به صورت تشریفاتی گزارش هایش را به نخست وزیر می دهد، اما این سازمان به گفته ی شجاعت علی خان، به رییس ارتش جوابگو است. ارتش پاکستان ملزم است تا به ایالات متحده خدمت نماید. ایالات متحده فراهم کننده ی میلیاردها دالر کمک های نظامی است که شامل کمک های پنهانی که مستقیما به "آی اس آی" تعلق می گیرد، نمی گردد – اما "آی اس آی" منافع متناقض هم دارد که شامل حمایت از طالبان و دیگر گروه های جنگجوی اسلامی که دشمن امریکا هستند، می گردد.

درادامه مقاله : آژانس جاسوسی پاکستان